Tekenwedstrijd 
Kinderen konden ook meedenken over de toekomst van hun dorp in gemeente Zuidplas.
Voor kinderen tot en met 12 jaar organiseerden wij de tekenwedstrijd: “Hoe zie jij de toekomst van jouw dorp in Zuidplas? Vertel het met een tekening!” We nodigden kinderen in het basisonderwijs uit om een tekening te maken waarin ze lieten zien wat ze mooi vinden aan hun dorp of de omgeving waar zij wonen of wat er juist zal veranderen in de toekomst. De opbrengst van de wedstrijd is input voor de nieuwe visie van Zuidplas.

De kinderburgemeester is samen met burgemeester Han Weber de jury en beoordeelt alle tekeningen. In de weken na de vaststelling van de omgevingsvisie maken wij de winnende tekeningen (per dorp) bekend. De makers van de winnende tekeningen zijn daarbij uiteraard aanwezig als dat op dat moment mogelijk is. Geen enkele inzending gaat verloren en de tekeningen krijgen uiteindelijk allemaal een mooie bestemming. De makers van de vier mooiste tekeningen (per dorp) belonen we met een leuke activiteit voor de hele klas. Wat dat is, verklappen we nog niet.

 

In gesprek met de jongerenraad
Zuidplas heeft ook een jongerenraad. Dit zijn jongeren in Zuidplas tussen de 12 en 23 jaar. Wij zijn in het najaar 2020 met de jongerenraad in gesprek gegaan over de omgevingsvisie.